fbpx
06-48465536 info@vaforyou.nl

De reis van juf naar Virtueel Assistent

1 jaar geleden begon ik aan mijn reis naar wat nieuws. Een wending in je leven, zoekende naar voldoening, zingeving in je leven en al dat soort one-liners kwamen voorbij. Je kent ze vast wel. Want wat was dat “nieuwe” eigenlijk? Waar wilde ik eigenlijk precies mee bezig zijn? Wat was dan het grotere doel dat ik wilde dienen? Echt waar, ik had geen flauw benul. Waar ik nu sta, een jaar verder, had ik toen echt niet kunnen bedenken.

10 jaar heb ik met veel plezier lesgegeven

10 jaar stond ik voor de klas toen ik voor het eerst merkte dat het ging kriebelen. Wat wist ik niet, maar ik voelde dat er misschien wel iets moest veranderen. Een groep met kinderen voor je neus is dynamisch, sprankelend, chaotisch soms, maar ook veeleisend. Er wordt veel van een leerkracht gevraagd binnen ons huidige onderwijssysteem en ik wist niet of ik nog veel langer kon voldoen aan het plaatje van de ideale leerkracht. Maar wat dan? Schoolleidersopleiding? Interne begeleiding? Overstap maken naar het Voortgezet Onderwijs? Nee, nee en nog eens nee. Het voelde niet als mijn pad.

180 graden gedraaid

180 graden de andere kant op dan maar. Het VA schap kwam op mijn pad, vanuit het niets zo leek het voor velen, maar als je eenmaal zover bent dat je openstaat voor nieuwe dingen, dan komen de mogelijkheden wel naar je toe hoor. Dus daar ging ik als Virtueel Assistent, eerst nog in opleiding, later als ondernemer met mijn eigen VA Business VA FOR YOU. Ik sloeg letterlijk stijl achterover van alle mogelijkheden die het ondernemerschap te bieden had. Was ik overdonderd, JA. Maar wat gaf het een enorme hoeveelheid energie, inspiratie en kansen. In het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel waardevolle contacten opgedaan, nieuwe mensen leren kennen en klanten gekregen. Mijn buddy’s bij wie ik altijd terecht kan met vragen en onzekerheden en zij ook bij mij. Kortom ik ben dankbaar voor de keuze die ik heb kunnen maken.

Aan de slag als VA

1 jaar na de start heb ik besloten om opnieuw op zoek te gaan naar kennis die mij verder kan helpen in het ondernemerschap. Ik ga binnenkort beginnen aan de VA Expert opleiding en dat doe ik niet zomaar. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Ten eerste is het een flinke investering, waar hier thuis ook even over gepraat moest worden. Ten tweede was er de gedachte dat ik toch lekker eerst nog wat ervaring op zou kunnen doen, een opleiding kan later ook wel. Maar de derde afweging gaf uiteindelijk de doorslag.

Mijn WHY

15 oktober sprak ik mijn business coach en het was door het gesprek dat ik met haar had, dat er ineens weer puzzelstukjes op hun plek begonnen te vallen. Ineens wist ik waar ik naar toe wilde groeien. Vanuit het niets was daar plotseling mijn WHY. Waarom ik ondernemer wil zijn. Zomaar wist ik wie mijn ideale klanten zouden kunnen worden. Ondernemers die bij me passen. Ineens had ik helder welke doelen ik voor mezelf had te stellen en waar mijn stip op de horizon zou staan. Ja daar was ineens mijn droom, mijn ideaalplaatje, wat ik graag zou willen en hoe dat voor mij zou zijn.

180 graden was net iets te ver

90 graden weer terug. Daar bleek mijn passie te liggen. Soms moet je eerst even afstand nemen om daarna weer helder te kunnen zien, zo ging het ongeveer. Mijn keuze om te stoppen met lesgeven zegt niets over mijn passie voor onderwijs. Mijn kennis en ervaring die ik in 15 jaar heb opgedaan, gooi ik niet zo maar overboord. Het maakt wie ik ben, geeft vorm aan mijn waarden en geeft me houvast als ik het even niet meer weet. Dus ik koester het. Ik waardeer het. Ik bouw het uit. Hoe waanzinnig zou het zijn dat ik beide werelden, het onderwijs en mijn ondernemerschap zou kunnen combineren. Hoe ik voor mij het perfecte plaatje kan creëren. Dus ten derde, het derde punt van afweging om de VA Expert opleiding te gaan volgen, ik heb nog wat te leren. Ik wil mezelf verder ontwikkelen, want ik wil iets bereiken, ik heb een droom. Het ondernemerschap combineren met onderwijs.

Bruisend ondernemerschap

1 week later is het nu en het bruist nog steeds van binnen. Het gevoel dat je ergens mee aan de slag wil, dat je desnoods al je vrije tijd er in wilt steken om maar verder te komen met dit geniale plan. Heerlijk. Het fijne en het lastige van thuiswerken is natuurlijk de balans houden tussen werk en privé, dus laat ik niet te hard van stapel lopen. Binnenkort lezen jullie vast meer over mijn reis als Virtueel Assistent en het ondernemerschap, want die is nog lang niet klaar, eigenlijk begint het nu pas echt.

Heb jij jouw WHY ook al gevonden? Laat me in een reactie weten waar jij van droomt, waar jou passie en kracht ligt. Supertof dat je dit blog hebt gelezen.

Meer blogs lezen klik hier