fbpx
06-48465536 info@vaforyou.nl

Yep, this is me!

Elma Harkema, geboren en getogen in het Noorden van het land. Opgegroeid in Drenthe. Via een lange route uiteindelijk op de PABO terechtgekomen. 15 jaar ben ik dan ook werkzaam geweest in het (speciaal) basisonderwijs. Maar al snel begon het te kriebelen. Ik wilde wel iets anders. Tot mijn 67e ging ik dit in ieder geval niet doen, zoveel was wel duidelijk. Maar wat dan? Het is namelijk niet dat ik het onderwijs geen warm hart meer toedraag, juist wel. Ik was uit mijn jasje gegeroeid, het klaslokaal paste niet meer bij mij. 

Van VA naar OBE

In contact komen met mensen vind ik belangrijk. Leren van en met elkaar, gebruik maken van iets wat een ander goed kan. Doen waar je blij en gelukkig van wordt. De combinatie van opgedane kennis en ervaring en het zoeken naar een nieuwe uitdaging bracht mij naar het ondernemerschap. Voor mezelf beginnen, VA worden. Nog steeds kan ik anderen helpen, kennis delen en samenwerken.

Doen waar ik goed in ben en waar ik blij van word betekent in mijn geval anderen inspireren, helpen, iets leren. Maar ook van organiseren en structuur aanbrengen word ik blij. Maar ondernemen is meer, veel meer. Ik merkte al snel dat ik graag meer kennis wilde hebben over het online ondernemen. In de Expert opleiding van de VA Business Academy vond ik die kennis. Op alle vlakken kunnen meedenken met de ondernemer. Een sparringpartner kunnen zijn in het soms toch wel wat eenzame online landschap. Ik heb gemerkt dat juist de ondernemers die zich bewegen in het onderwijsveld, trainer zijn of coach een hele goede match met mij zijn. Aan de ene kant de kennis en ervaring uit het onderwijs en aan de andere kant de vaardigheden in het online ondernemen. Hoe gaaf is dat?!

Thuis

Een andere belangrijke reden waarom ik voor het ondernemerschap heb gekozen is de vrijheid die het me brengt. Ondertussen ben ik moeder geworden van twee prachtige dochters en ik geniet er enorm van om hen te zien opgroeien en om er voor ze te kunnen zijn op de tijden dat dat nodig is. Thuis werken is niet altijd makkelijk met twee opgroeiende kinderen, dat geef ik direct toe. Maar wat geeft het een superfijn gevoel om, nadat ik de kinderen ‘s ochtends heb weggebracht, met mijn kopje koffie achter mijn computer te schuiven. Als ik achter mijn bureau zit kijk ik uit over de velden, dat geeft een boel rust kan ik je vertellen. Ondertussen draait er een wasje, de rest van het huishouden kan (moet) wachten. Ik open mijn agenda en ga aan de slag.

Oké heel eerlijk…ja, ik start ook wel eens wat later, of ik stop ietsje eerder. Die vrijheid geef ik mezelf ook, ik probeer niet al te streng te zijn voor mezelf. Het komt namelijk ook vaak genoeg voor dat ik ‘s avonds nog wat langer doorwerk. Balans is de kunst, voor jou en ook voor mij.

Toekomst

Ik ga voor groei, ontwikkeling en niet stil blijven staan. Voor mezelf niet, maar juist ook voor mijn klanten niet. Doelen stellen, bijschaven, meten, testen en weer vooruit. De toekomst heeft nog hele mooie dingen voor ons in petto, reken daar maar op. 

 

 

Meer lezen over mijn weg naar een eigen bedrijf? Lees ook eens mijn blog: https://www.vaforyou.nl/blog